Contact

SARAFIJN CENTRUM

Antwerpsedreef 51

Ingang centrum via Ten Halvelaan

2980 Zoersel

België

M +32 476 905 003

Info(@)sarafijn.be

© 2018 by SARAFIJN. All rights reserved.

Ulrike Pfennig

Praktijk: 
  • Sarafijn-JobPlezier Centrum, Ten Halvelaan links naast nummer 16, 2980 Zoersel. Boek je afspraak online. Of bel 0476 905 003.
  • Oberachern, Duitsland. Klik hier voor website
Mail

Aan de voet van het Zwarte Woud met zijn bossen, beken, vruchtbare landbouwgronden en weiden zag ik het daglicht. 

Ik ben opgegroeid in een familie waar verhalen, legendes, sagen en spreekwoorden evenzeer deel uitmaakten van het dagelijkse leven als de overgeleverde tradities en feesten. Alles wordt geïntegreerd in een natuurlijk ritme, afgestemd op de natuur. Elke tijd heeft zijn eigen kwaliteit en de mensen weten dat deze kwaliteit van tijd hen ondersteunt in hun visies en plannen.

Elke vrije minuut in mijn jeugd zwierf ik door de nabijgelegen bossen, wat me op magische wijze aantrok. Tussen de wortels zocht ik de woning van de dwergen en in de varen en weilanden hoopte ik een elf te ontmoeten. De bomen werden bewoond door machtige boomgeesten en zelfs de stenen waren levende wezens voor mij. Helaas werd dit altijd afgewezen als kinderachtige fantasieën, wat me steeds weer verdrietig maakte...

En dit terwijl mijn moeder zelf zulke mooie verhalen uit het verleden kon vertellen.  Ik heb de kennis over geneeskrachtige kruiden en alle oude tradities die bij onze cultuur hoorden aan haar te danken. Mijn grootmoeder had ook een grote kennis van kruiden en iets anders fascinerends en mysterieus - wat mijn moeder helemaal niet leuk vond. Zo leerde ze me bijvoorbeeld praten over wratten en andere dingen die voor mijn moeder bijgeloof waren. 

Mijn kindertijd en jeugd zijn voorbij en ik heb mijn kennis jarenlang alleen geleefd, totdat ik een vrouwenkring vond waarmee ik al 15 jaar lang de jaarlijkse kringfeesten samen vier. Ik ervaar samen met hen de ware kracht en energie van een groep waarin de kwaliteit en dynamiek van samen tot nieuwe ontwikkelingen leidt. 

Over de Jaarkringfeesten

 

Voor vele mensen is de term "Jaarkringfeesten" nieuw. Alleen de in het christelijk geloof verankerde kerkelijke feesten zijn nog een begrip. 

Maar al de oude culturen, de Kelten en de Germaanse volken ontwikkelden zich in de loop van het jaar festivals die ze vierden. Ze waren zo diep geworteld in de ziel van onze voorouders dat de kerstening alleen mogelijk was door het overnemen van deze oude culturele festivals. De nieuwe inhoud is verweven met de oude gebruiken. In de loop der eeuwen is oude kennis en de inhoud ervan verloren gegaan. 

Vandaag de dag gaan veel mensen weer op zoek naar hun eigen wortels en identiteit. Daarbij leren ze dat deze kennis niet is verdwenen, maar begraven ligt in een diepe put.

Op deze manier kan jij nu ook deze "oerkennis" in jezelf herontdekken. Open je begraven put en kom in de stroming. Je zult prachtige ontdekkingen doen. Je zult leren dat je jezelf in de jaarlijkse cyclus kunt bevinden. Je hoop en visies, je kansen en mogelijkheden, ook je angsten en zorgen, je eigen groeien en worden.

Ik kijk uit naar jou en onze prachtige ervaringen samen.