Contact

SARAFIJN CENTRUM

Antwerpsedreef 51

Ingang centrum via Ten Halvelaan

2980 Zoersel

België

M +32 476 905 003

Info(@)sarafijn.be

© 2018 by SARAFIJN. All rights reserved.

Heinrike Bergmans

Praktijk: 
  • Sarafijn-JobPlezier Centrum, Ten Halvelaan links naast nummer 16, 2980 Zoersel. Boek je afspraak online.
  • Vroedvrouwenteam Levenslicht, Wijchmaalsebaan 10, 3940 Hechtel-Eksel. Boek je afspraak online.
 
Bel 0032 (0)476 905 003
Mail

Op zoek naar mijn KernTalenten

 

Ik studeerde af als handelsingenieur en bedrijfseconoom en ging aan de slag bij Kredietbank als kantoordirecteur en later als hoofd cel particulieren. Mijn studies en job waren heel resultaatgericht, maar mijn hart lag bij de mensen achter die resultaten. Hoe kon ik hen helpen om hun potentieel te beleven?

 

Toen mijn collega’s en ikzelf kinderen kregen, zag ik in dat potentieel niet over werk + gezin gaat, maar over ‘mijn’ leven. Wat wil ik (niet) in mijn leven? Een scheiding wierp me terug op mezelf en dwong me om dat helder te krijgen.

 

Op zoek naar verbinding

 

Tijdens een jaar loopbaanonderbreking startte ik Sarafijn als reflexoloog. Ik leerde klanten om via hun lichaam te herkennen wat er (on)bewust binnen in hen gebeurt. Een bijna-doodervaring ‘hielp’ me daarbij: 2 jaar lang voelde ik mijn eigen lichaam niet. Ik bleef zoeken om terug verbinding te maken met mezelf en slaagde er uiteindelijk in. Een zeer intense en vooral boeiende leerschool.

 

Mijn inspiratie bij die carrièreswitch en zoektocht naar mezelf? Mijn vader, die zich 3 keer volledig herschoolde om zijn passie te volgen en daarin telkens succesvol was. En mijn moeder, die haar partner verloor tijdens haar zwangerschap en door haar rouwproces heen toch koos om voluit te leven.

De puzzelstukjes vallen ineen

 

Mijn aanbod evolueerde door inzichten uit mijn leven en extra opleidingen die me verder op het spoor zetten van menselijk potentieel:   

 

  • Stress, Burn- en Bore-out: hoe ontstaat stress, hoe werkt stress en hoe ga je ermee om?

  • Hartcoherentie: wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechnieken voor bewuste stressreductie.

  • KernTalentenAnalyse: ontdek je persoonlijkheid, potentieel en intrinsieke motivatie in 23 talenten.

  • Systemisch werken: zicht krijgen op welke plek jij inneemt in het geheel en hoe het geheel jou ondersteunt of niet.

  • Lichaamsbewustzijn: je lichaam liegt nooit, het vraagt alleen maar dat je luistert naar je eigen verhaal. Reflexologie is bij uitstek de taal van aanraking die je traint om je eigen lichaam helemaal opnieuw te ervaren.

  • Werken met zwangeren: wordt fysiek, emotioneel en mentaal ondersteund in dit ingrijpende veranderingsproces door reflexologie. Zoek je naar een nieuwe work-life balans, dan is  loopbaancoaching met loopbaancheques mogelijk.

 

Na 12 jaar in de banksector, 16 jaar als reflexoloog en 14 jaar als docente in reflexologie en stress- en traumaverwerking is mijn aanbod doorleefd en blijft het evolueren. Hoe mag ik jou ermee helpen?