brooke-cagle-oTweoxMKdkA-unsplash.jpg

Handreflexologie voor zelfhulp

Aanraking is een taal die het lichaam meteen herkent. De training tot Sarafijn Practitioner leert jou om via aanraking het innerlijk veiligheidsgevoel van je actiënt te trainen waardoor effectieve verwerking en regeneratie mogelijk is.

De opleiding tot Sarafijn Practitioner traint reflexologen, lichaamstherapeuten, masseurs, CAM-practitioners en iedereeen die een coaching of therapeuten opleiding genoten heeft en fysiek wenst te werken, in het aanvoelen van lichamelijke spanning op niveau van de huid via aanraking. Via gerichte grepen die het veiligheidsgevoel mee ondertsteunen en het hartcoherentieveld van de practitioner, wordt het spanningsveld van de actiënt uitgenodigd om in beweging te komen. Zo kan de in de actiënt aanwezige informatie op fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en metafysisch niveau in alle veilidheid vrijkomen en in zachtheid verwerkt worden.

De opleiding bestaat uit de 2-daagse training Sarafijn Basistechniek, het geven van een individuele sessie op een testpersoon onder begeleiding en ontvangen van een individuele sessie door een erkende Sarafijn Practitioner docent. Bij het succesvol afsluiten van de laatste sessie die je geeft, ontvang je het certificaat van Sarafijn Practitioner en word je vermeld op de website.

"Great things never came from comfort zones"

Voor wie?

Voor CAM-practitioners, lichaamswerkers en professionals die doelgericht innerlijke veiligheid via aanraking mee integreren in hun behandelwijze. Voorkennis van reflexologie is niet nodig maar is wel een pluspunt.

SBT sphere phase
SBT sphere phase

press to zoom
Slovenia
Slovenia

press to zoom
Safety first
Safety first

press to zoom
SBT sphere phase
SBT sphere phase

press to zoom
1/5
Inhoud

De Sarafijn Practitioner (SP) werd ontwikkeld vanuit de basisprincipes van de voetreflexologie, de kennis van de energetische systemen, de werking van hartcoherentie en de biologie van stress, trauma en prikkelverwerking.

Inhoud:

 • opbouw van de Sarafijn Basistechniek

 • hands-on leren door de Sarafijn Basistechniek te geven en te ontvangen

 • specifieke grepen om veiligheid te bieden, balans te stimuleren en beweging te initiëren in spanningsgebieden

 • starten met interoceptie

 • inzicht in spiegelcommunicatie

 • inzicht in de dramadriehoek en de valkuilen als practitioner vanuit de rol als helper

 • werken met het electromagnetisch veld van de aarde

 • werken met het eigen electromagnetisch veld van het hart

 • inzicht in de reacties op fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en metafysisch niveau

Terugkomdagen zorgen ervoor dat jij als practitioner groeit in het uitvoeren van de techniek, in de impact van jouw bewustzijn op de bewegingen die je maakt en het effect hiervan op de actiënt.

Tijdens deze dagen kan je:

 • vragen stellen over het uitvoeren van de Sarafijn Basistechniek

 • ervaringen uitwisselen over de reacties die actiënten hebben

 • specifieke casussen inbrengen die gemeenschappelijk bekeken worden

 • verdieping van de interoceptie

 • werken aan de persoonlijke zithouding

Praktische zaken

Agenda:

 • Online : we starten de eerstvolgende opleiding eerst met 2 online momenten op woensdagavond 17 en 24 februari 2021 van 19:30 tot 21:30 met als doel dat bepaalde technieken later ook online kunnen gebruikt worden met jouw actiënten als Corona je nog belemmert om te mogen werken.

 • Zoersel : vrijdag 5 en zaterdag 6 maart 2021(op voorwaarde dat de Corona maatregelen dit toelaten), Sarafijn-JobPlezier Centrum, Ten Halvelaan links naast nummer 16, 2980 Zoersel, België. Terugkomdagen stemmen we in de groep af. Maximaal 4 deelnemers om Corona-proof les te geven.  dagen lopen van 10:00 tot 17:00u. Lesgever Heinrike Bergmans en Linda Jacobs

Kostprijs: 

 • 555,00 euro inclusief BTW voor de training, de persoonlijke sessie gegeven door een docent (1,5 uur), een persoonlijke supervisie door een docent (1,5 uur), cursusmateriaal en drank bij ontvangst en pauzes. Lunch zelf mee te brengen. Indien je vooraf al een sessie gehad hebt bij één van de docenten, kan deze in mindering gebracht voor een bedrag van 135,00 euro inclusief BTW  op de inschrijvingsprijs. Gelieve dit vooraf te laten weten door het te vermelden in het vrije vak in het inschrijvingsformulier - datum en naam van Sarafijn Practitioner.